Vedenkestävät FeelFree laukut ja reput

Facebook

Collector

Työkäsineiden suojaluokitukset

Työ- ja suojakäsineet luokitellaan kolmee suojaluokkaan.

CE merkki on valmistajan vakuus siitä, että tuote joka on määritelty täyttämään tiettyjä turvallisuusvaatimuksia, täyttää vaatimusten edellytykset. Vaatimusten täyttämiseksi valmistajat noudattavat useita EN standardeja, joissa määritellään mm tuotteen vaatimukset, testausmenetelmät ja valmistajan käyttöohjeiden sisältö sekä merkintävaatimukset.

CE-kategoria 1 luokan käsineet - vähäiset vaarat

Tähän kategoriaan kuuluvat suojakäsineet, jotka suojaavat käsiä esimerkiksi pesu-, tiski- ja puhdistusaineilta. Lisäksi tähän kategoriaan kuuluvat käsineet jotka suojaavat lämmöltä enintään +50° C asti. 

CE-kategoria 2 luokan käsineet - keskisuuret vaarat

Tähän kategoriaan kuuluvat käsineet on testattu ja tyyppihyväksytty valvotun tarkastuslaitoksen toimesta. Lisäksi tuotteet on merkitty CE merkinnällä ja piktokrammilla. Piktokrammit osoittavat, mihin suojaustarkoitukseen ja mille suojaustasolle käsineet on testattu. Luokan 2 käsieet antavat suojaa esimerkiksi mekaanisilta vaaroilta, kuten hankaus ja viiltosuoja. 

CE-kategoria 3-luokan käsineet -  vakavat vaarat

Tähän kategoriaan kuuluvat tuotteet on tarkoitettu suojaamaan vakavilta vaaroilta, esimerkiksi voimakkailta kemikaaleilta tai erityiseltä kuumuudelta tai erityisen kylmältä. Tämän kategorialuokan tuotteille myönnetään CE merkintä vain, jos ne täyttävät merkintävaatimukset. Vaatimukset testataan vuosittain. Tämän luokan tuotteissa CE mrkinnän perässä on neljänumeroinen tunnisteluku, joka ilmaisee hyväksytyn tarkastuslaitoksen, joka CE merkinnän on tuotteelle myöntänyt. 

Tilaa uutiskirjeemme

collector footer