Vedenkestävät FeelFree laukut ja reput

Facebook

Collector

Mitä pakkaan mukaan? - vinkkejä

        Miten pakkaan oikein? Mitä reissuun mukaan?

Eri harrastajaryhmät ovat keränneet muistilistoja, mitä milloinkin kannattaa ottaa mukaan kun lähtee päiväretkelle, pidemmälle reissulle tai matkalle. Keräämme tähän hyviä linkkejä, joista toivottavasti olisi apua, kun suunnittelet mitä erikoisempia elämysmatkoja. Kestävimmät reput ja laukut löydät tietysti verkkokaupastamme.


Mitä pakkaan mukaan hiihtoretkelle?

 • Lumipallo.fi sivusto antaa vinkkejä siitä, mitä pakata hiihtoretkelle mukaan. Esimerkiksi käsimatkatavaroita sivusto suosittaa kuljettamaan repussa, koska reppu muotoutuu pienessä tilassa paremmin.

 

Mitä veneretkelle/purjehdukselle kannattaa pakata?

 • Kirkkonummen perinnepurjehdusyhdistys ST Nikolaus Ry:n sivuilla ohjeistetaan mm muistamaan, että veneen säilytystilat ovat rajalliset. 
 • Kuusiston Linnanyrjänät Ry Meripartiolippukunta ohjeistaa sivuillaan, että matkatavarat tulisi pakata putkikassiin tai muuhun säilytystilojen mukaan muotoutuvaan reppuun tai laukkuun.
 • Suomen valtameripurjehtiat antavat vinkkejä valtameripurjehdukselle mukaan otettavista tavaroista. Erityisesti vedenpitävä Grab bag on syytä olla mukana, jonka voi kiireessä ottaa mukaan, jos joutuisi jättämään veneen ja siirtymään pelastuslauttaan.

 

VINKKI: Suosittelemme venematkoille FeelFree Gear mallistosta erityisesti erikokoisia vedenkestäviä Dry Tube säkkejä, jotka muotoutuvat helposti rajallisten säilytystilojen mukaan. Dry Tube säkki on vesitiivis saumoja myöten ja laukun sulkumekanismi varmistaa että sisältö pysyy kuivana suojassa vedeltä ja hiekalta. Erinomainen vedenkestävä grab bag useissa väreissä ja eri kokoisina.

Miten pakkaan melontaretkelle kanoottiin?

 • Tampereen Taivaltajat Ry ohjeistaa pakkaamaan melontaretkelle vesitiiviisti erityisesti tärkeimmät tavarat, kuten matkapuhelimen, vaihtovaatteet ja makuupussin. Kajakin pienet tilat kannattaa huomioida pakkaamalla matkatavarat myös pienempiin ja tilaan muokkautuviin reppuihin ja laukkuihin.

 

VINKKI: Vedenkestävät Dry Tube laukut soveltuvat hyvin kanoottiretkelle. Ei haittaa vaikka laukkusi joutuisi upoksiin hetkeksi, koska materiaali saumoineen on vedenpitävä ja sulkumekanismi varmistaa, ettei laukun sisälle pääse vettä.

Mitä mukaan pyöräretkelle? 

 • Metsähallitus ohjeistaa Luontoon.fi sivustolla, että pyöräilijän olisi hyvä kiinnittää huomiota matkatavaroiden tasaiseen jakautumiseen ja että matkatavaroiden paino saisi olla enintään 15-20kg. Erityisesti ohjeistetaan että mukaan otettavat laukut tulisi olla varmasti vedenpitäviä. 
 • Teepakki Ry Aalto-yliopiston retkeily- ja partioyhdistys on laatinut kattavan muistilistan pyöräretkelle. Mutta pyytää huomioimaan, ettei kaikkea pidä ottaa mukaan, vaan valita listasta vain omien tarpeidensa mukaiset tarvikkeet.

 

VINKKI: Pyöräretkeilijöille suosittelemme erityisesti FeelFree Gear malliston vedenkestävistä repuista Go Pack 20lMetro 15l ja Metro 25l, sekä Roadster 15 ja Roadster 25l, niiden huippuominaisuuksien vuoksi. Säädettävien olka- ja vyötäröhihnojen ansiosta repun saa kiinnitettyä ergonomisesti oikein. Roadster reppumallissa on lisäksi suojakotelo läppärille. Reput kestävät kovaa kulutusta ja suojaavat matkavarusteitasi kastumiselta.

Mitä mukaan päiväretkelle tai vaellukselle?

 • Metsähallitus ohjeistaa Luontoon.fi sivustolla päiväretkeilijöitä, että kantamukset saisivat olla enintään kolmanneksen omasta painosta. Sivulla on varusteluetteloita siitä, mitä mahdollisesti voisit tarvita päiväretkellä.
 • Rantapallo ohjeistaa että hyvä reppu tai rinkka on retkeilijän paras ystävä. Päiväretkelle soveltuu hyvin mukavantuntuinen selkäreppu, kun taas pidemmälle vaellukselle on syytä huomioida isompi reppu, jossa on ergonomisempia ominaisuuksia.

 

VINKKI: FeelFree Gear malliston vedenkestävistä repuista päiväretkille suosittelemme Go Pack 20lMetro 15l ja Metro 25l, sekä Roadster 15 ja Roadster 25lPidemmille vaelluksille mallistosta löytyy isompia kokoja aina 60 litran vetoisuuksina, joissa on myös parannetut selkätuet säädettävine vyötäröhihnoineen. Myös sään kestävät reissubägit voivat olla toimiva ratkaisu pidemmälle matkalle. Reissubägejä löytyy mallistostamme jopa 90 litran vetoisina, joita voi käyttää myös reppuina.

Miten pakkaan lentomatkalle?

 • Finavia ohjeistaa sivuillaan lentomatkustajia siinä, mitä voi pakata käsimatkatavaroihin ja mitä tulee kuljettaa ruumassa. Jotkut esineet ovat sellaisia, ettei niitä saa ottaa lentokoneeseen lainkaan mukaan.
 • Momondo neuvoo, että sen jälkeen kun valmismatka on suunniteltu ja varaukset tehty, on matkatavarat vielä viimeinen asia mikä voi estää viettämästä mahtavan onnistuneen loman. 

 

VINKKI: Voyager naisten laukkumallistosta löydät tyylikkäät sateen ja kulutuksen kestävät käsilaukut eri kokoisina ja upeissa väreissä, joihin voit kätevästi pakata käsimatkatavarat lennolle mukaan. Eikä haittaa vaikka kohdemaassa sataisi kaatamalla, kun käsimatkatavarat on pakattu kestävään, mutta näyttävään muotilaukkuun.

Mitä reppureissaajan tulee muistaa?

 • Travel Kilroy ohjeistaa sivuillaan reppureissaajia käytännön vinkeillä mm. että sää voi usein yllättää, esimerkiksi räjähtävällä kuurosateella kesken venereissun. Ja on aina hyvä varautua vedenkestävällä laukulla, mihin vähintään arvotavarat mahtuvat. Vedenpitävä laukku on myös kätevä ottaa mukaan sukellusreissuille ja biitsille mentäessä. 

 

VINKKI: Muista tehdä matkustusilmoitus. Hätätapauksessa tai kriisitilanteessa ulkoministeriö voi ottaa yhteyttä matkustusilmoituksen tehneisiin. Matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

Mitä otan mukaan Road Tripille?

 

VINKKI: Mikä voisikaan olla ikävämpää kuin märät matkatavarat, joten kannattaa myös katsoa mihin ja miten varusteet pakkaa. Suosittelemme pakkaamaan isomman reissubägin lisäksi mukaan myös pienemmän Dry Tube laukun tai kevyen Go Pack perusrepun, jotta voit jättää isommat matkatavarasi päiväksi matkatavarasäilytykseen. Näin ei tarvitse koko ajan kantaa kaikkia matkatavaroita mukanaan.

Mitä otan mukaan interreilille?

 • VR ohjeistaa reilaajia pakkaamaan siten, että matkatavarat pysyvät kuivina sateisenkin päivän jälkeen. Isomman repun lisäksi kannattaa mukaan ottaa myös kevyempi reppu, jotta ei tarvitse kokoajan kantaa kaikkia matkatavaroita mukana, vaan ne voi jättää vaikkapa matkatavarasäilytykseen.

 

"Kaiken mitä otat mukaan, joudut myös itse kantamaan" (VR). Valitse siis laadukas reppu ja reissubägi, joka on vedenkestävä ja mukava kantaa mukana.

Mikä olisikaan ikävämpää kuin märät matkatavarat? FeelFree Gear laukuilla on kahden vuoden takuu.

  

Tilaa uutiskirjeemme

Checkout - Oma maksutapa kaikille